…o alta femeie din saltea…

dupa ideea Sosetutei

…mi-am facut cuib intr-o radacina de cuvant…si-am lasat-o din timp in timp sa m-alinte cu atingeri de  foneme … la vremea cuvenita, cuvantul a nascut-o pe Cealalta… din lujeri de poveste i-am facut leagan sa-i aline suspinul… a crescut frumos, si s-a facut fosnet pana la stele…Intr-o noapte fermecata, Cealalta s-a luat de mana cu un gand ascuns si a vazut cum bucuria naste ingeri…  cei ce se nasc din cuvinte si se hranesc cu vise ii pot vedea  … dar zmeul Sfarmavise i-a retezat aripile cu un blestem tocmai cand intindea bratele sa invete sa zboare impreuna cu ei… de-atunci, Cealalta a ramas aiurea, neintreaga… radacina a unui cuvant ce a rodit candva ingeri… e multa vreme de cand o las sa lastareasca in mine, Abel ascuns in sufletul meu…

Reclame
Notă | Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la …o alta femeie din saltea…

 1. Domnul Bob zice:

  Câteodată cuvintele care nasc îngeri amețesc în zborul lor către sufletele cărora le sunt destinate.
  Miei pe altarul credinței în basme și povești.

  Dar amețeala e asemeni unui guturai. Trece în șapte zile fără tratament literar și într-o săptămână cu ceaiuri de cerneală la silabele înghețate

  Apreciază

 2. LaFeeBlanc zice:

  Ijaanuarij
  Noaptea fără stele învăluise cerul în culoarea sumbră de beci domnesc părăsit și luna, ca o candelă uitată aprinsă după slujba de vecernie, veghea mohorala neclintită. Dealul de la picioarele apusului găzduia pădurea de brazi precum sala de oaspeți unei mănăstiri. Soră cu schitul, cărarea cuprindea tandru culmea, amintind de îmbrățișarea ultimului rămas bun.
  Așa se vedeau toate de la fereastra cu două ochiuri ale celui mai înalt turn și așteptarea ei părea încordarea de dinaintea năvălirilor. Era chemarea mută și semnul nefăcut. Din când în când, printre șanțurile lemnului uscat de vreme ce înghesuiau sticla în neclintirea verticală, mici turbioane de răcoare aspră sărutau taftaua perdelei, înfiorând-o din cap până-n marginile cu tighel dublu. De la o vreme, șicana turbioanelor prinse curaj și-i șoptea în ureche, într-un du-te-vino leneș, dar batjocoritor, sonurile unui diftong si două hiaturi:”Ijaa-nu-a-ri-j, Ijaa-nu-a-ri-j, Ijaa-nu-a-ri-j…”Suflările reci abureau sticla geamului cald, iar ea nu mai era sigură că vede cărarea așteptării și a izbăvirii pe care urma să apară, într-adevăr, Ijanuarij.
  Creștetele de brad având comănace albe de patriarh, se clătinau acum a mirare. Echilibrul fragil al zăpezii din vârf părea să fie destrămat de prăbușiri de copite ce mâncau depărtările. Dârza cavalcadă înainta scobind pământul acoperit de zăpada subțire, azvârlindu-l în lături și în urmă. Eliberate din imperiul lui Morfeu, primele pâlcuri de bulbi de ghiocei se arătau precum coconii de vierme de mătase, cu scufii încă pleoștite de somn de prunc. Nările căscate ale pământului adulmecau lacom scăpărările de copite, apoi se lipeau miraculos, reținănd frânturile de caldură de cerboaică cu ied. Din înălțimi, se cerneau în urmă-i peceți de zăpadă nouă, proaspătă, sigilând misterul facerii. În drumul lui, mai privi o dată spre luna-candelă și suflă în ea cu vigoarea celor patruzeci de sfinți. Lumina chioară își sumeți apoi nerușinată poalele învolănate, cuprinzând lumea ca într-un păcat. Alungase cumințenia monahală a nopții.
  Ijaanuarij îi făcu, de departe încă, un semn cu mâna. Brațul lui părea să fi atins bolta chiar în acel loc, iar bolta îi zâmbi, timid,din profil, aratându-și doar un cercel de aur suav.
  Ea vedea acum în toată strălucirea culmea, brazii și cărarea. Îi răspunse în felul ei la salut, sidefându-și desfășurarea de mătăsuri. Știa că va veni! Ijaanuarij e un punctual pod peste secunde.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s